1. Дали НАНОЗЕОЛИТОТ е зеолит?

Да НАНОЗЕОЛИТОТ е високо биолошки активна супстанца, 100% природен минерал зеолит, поточно неговиот подвид clinoptilolite во најчист вид, наменет за човечка употреба, уситнет  со нанотехнологија  до наночестички и активиран.
Зеолитот е вулкански минерал кој поради своите биофизички лековити својства, припаѓа во групата на најистражуваните супстанции во современата медицина. 
Зеолитот е 100% природна супстанца со единствена комплексна, кристална, решеткаста структура која делува на клеточно ниво и во својата решетка ги заробува  слободните радикали, алергените, тешките метали и други штетни токсини. Зеолитот всушност, е еден од ретките негативно наелектризирани минерали во природата, кој делува како магнет за позитивно наелектризираните токсини кој ги заробува во својата решетка и ги одстранува од организмот. 
Ова е всушност една од неговите најважни карактеристики и способности, да ги одстранува токсините од организмот.

2. Како е регистриран производот НАНОЗЕОЛИТ?

НАНОЗЕОЛИТОТ во Македонија и земјите на ЕУ е регистриран како додаток на исхрана, произведен по сите најсовремени стандарди, со заштитена трговска марка.

3.Кои се директните предности од конзумирање на НАНОЗЕОЛИТОТ?

• Одстранување на тешки метали и други органски и неоргански токсични супстанции од организмот
• Делува како моќен антиоксиданс
• Го намалува ризикот од појава на канцер
• Го стабилизира имунолошки состав и функции
• Ја подобрува апсорпцијата на хранливите материи во дигестивниот тракт
• Балансира ph, со што ја намалува киселоста на организмот, што претставува подлога за било која болест
• Делува на широк спектар на антивирусни агенси, микроби, габи

4. Која е разликата помеѓу НАНОЗЕОЛИТОТ и другите мелени, микронизирани зеолити присутни на пазарот?

Функцијата на секој антиоксидант е да ја штити клетката од слободните радикали. Нанозеолитот ги елиминира сите слободни радикали и токсини кои настануваат во текот на метаболитичките процеси на организмот. Таа негова способност се должи на молекуларна структура како кафез и посебната технологија на преработка со која дополнително се јонизира и активира разградувајќи го на нано честици, без притоа да се сменат неговите хемиски и физички својства. На тој начин при неговото продирање преку клеточната мембрана и поттикнување на јонската размена се исфрлаат отровите тешките метали, т.е. се деактивираат и елиминираат надвор од телото, а на нивно место организмот се снабдува со Ca, Fe, K, Mg и Na
НАПОМЕНУВАМЕ дека и микронизираниот зеолит делува како антиоксидант, но неговото дејство  е многукратно послабо и истото е само во пробавниот тракт. ЗАТОА СЕКОЈ КОРИСНИК ТРЕБА ДА ЈА ЗНАЕ ОВАА ОГРОМНА РАЗЛИКА  ВО КВАЛИТЕТОТ И ДЕЛОТВОРНОСТА ПОМЕЃУ НАНОЗЕОЛИТОТ И МЕЛЕНИОТ АКТИВИРАН ЗЕОЛИТ.

5. Кој се може да го користи НАНОЗЕОЛИТОТ?

НАНОЗЕОЛИТОТ е целосно сигурен и нетоксичен, а организмот ги препознава како своја сопствена супстанција. 
Тој не создава зависност и не се таложи во органите, туку во целост се излачува од оганизмот.
Можат да го користат сите категории на корисници. 
Бремени жени и мали деца можат да го користат НАНОЗЕОЛИТОТ, со претходна консултација со доктор.

6. Колку долго може да се користи НАНОЗЕОЛИТОТ?

НАНОЗЕОЛИТОТ може да се користи неограничено долго, како сигурна,здравствена превентивна и супортивна подршка во условите за живот на современиот човек.  Напоменавме дека организмот го препознава како своја материја и не создава никаква зависност, а со детоксикација на организмот му дава виталност и енергија.

7. Дали има контраиндикации со фармаколошки терапии, т.е лекови?

Не, НАНОЗЕОЛИТОТ нема контраиндикации со други лекови, но се препорачува да се консумира 1-2 часа пред или по земанњето на лекот  бидејќи може да го намали нивното дејство. Исто така не се користи непосредно при траењето на хемотерапијата (плус еден ден пред и еден ден по хемотерапијата), а по овој период е препорачано негово поинтензивно користење за прочистување од канцерогените токсини и зајакнување на организмот. 
При користење на било кои други природни или диететски производи вакво ограничување не е потребно, напротив го интензивира нивното дејство и е во синергија со нив,

8. Дали НАНОЗЕОЛИТОТ е антиоксидант?

Зеолитот делува како антиоксидант, а еденствен е по тоа што не делува на принципот на класичните антиоксиданти. Неговото делување во суштина се темели на неговата способност да ги адсорбира во својата кристална решетка, вишокот на слободни радикали, да ги деактивира и елиминира од организмот. 
На тој начин делува комплементарно со традиционалните антиоксиданти. Од канцерогените токсини

9. Дали НАНОЗЕОЛИТОТ е лек за канцер-рак?

НАНОЗЕОЛИТОТ, како ни било кој друг производ на база на зеолит, не е лек за рак. 
НАНОЗЕОЛИТОТ го намаува ризикот од рак, бидејќи го чисти телото од канцерогени токсини.
НАНОЗЕОЛИТОТ исто така ја унапредува хомеостазата, антиоксидативната и имунолошката одбрана на организмот, поради што организмот со свои сопствени сили може адекватно да одговори на сите здравствени предизвици. Факт е дека се работи за производ кој човечкиот организам го препознава како своја сопствена супстанца, што остава простор секој, непосредно и без страв од несакани негативни последици да ги осети предностите на оваа супортивна терапија која традиционалните култури ја користат илјадници години.

10. Зошто е важна детоксикацијата на моето тело?

Просечниот современ човек е изложен на дејството на многубројните токсини кои ги внесува преку водата и воздухот, на работното место, во сопственото домаќинство преку средствата за чистење, средствата за дезинфекција, пестициди, адитиви, и други непожелни супстанции кои ги содржат нашите намирници како никогаш претходно во човечката историја. 
Сето тоа го слабее имуниот систем и тој не може да ја обавува својата функција, заштита на здравјето, на соодветен начин, што се одразува со зголемување на различни врсти на физички и психички заболувања.

11.Која количина на НАНОЗЕОЛИТОТ колку долго треба да се прима за детоксикација?

Се препорачува да се зема 6 до 8 грама зеолит дневно од прашокот (едно кафено лажиче растворено во чаша вода, три пати на ден) во текот на 1 до 3 месеци, зависно од состојбата на организмот. По истекот ма овој период може да се продолжи со земање на една лажичка дневно, како превенција неограничено долго.
Препорачливо е пред или после почетокот на детоксикацијата да се измере оксидативниот стрес (лабораториски истражувања со ТАС и ФРАС) кој овозможува една збирна основна информација за оптеретеноста на организмот со различни токсини

12. Ако сте болни, која доза на НАНОЗЕОЛИТОТ треба да се користи?

Ако организмот е во состојба на надпросечно зголемен стрес, било тоа да се работи за физички, емоционален или психички стрес, се препорачува да се замаат 5 до 10 грама НАНОЗЕОЛИТ дневно, додека субјективното чувство и објективните наоди не се унапредат. 
Во состојби на зголемен стрес на организмот, се препорачува да се земат до 30 грама НАНОЗЕОЛИТОТ дневно.

13. Дали НАНОЗЕОЛИТОТ е препорачан за спортисти?

Научните проследувања на НАНОЗЕОЛИТОТ направени од  со професионални спортисти, покажале дека јакиот стрес на кој се изложени професионалните спортисти за време на натпревари, може да се неутрализира со дневен внес од само 30 грама НАНОЗЕОЛИТОТ. Поради антистресниот придонес на зеолитот, спортистите успеале да постигнат мерливо надпросечни спортски резултати, а за тоа време нивниот организам не покажал вообичаени симптоми на загрозеност или преоптеретеност.

14. Што значи тоа дека НАНОЗЕОЛИТОТ го балансира РН факторот?

Негативно наелектризираната молекула на решеткастата структура на зеолитот ги зафаќа позитивните јони на водородот Н, што придонесува за смалување на ph нивото и киселоста на организмот. 
Зеолитот има способност да ја урамнотежи  РН вредноста на неутрално и алкално ниво.

15. Зошто е важно одржувањето на РН рамнотежа?

Оптималната пх вредност на организмот треба да биде благо алкална, околу 7.4. Во кислеа ph средина растат бактерии и вируси.Кисела ph од 6.9 и пониска, овозможува развој на болест. 
Дури 80% од болестите, се болести кои се јавуваат во кисела средина, вклучувајќи го и карциномот.
 

16. Дали НАНОЗЕОЛИТОТ има анти вирусен ефект? Ако има, како функционира?

Да. Анти вирусната активност на зеолитот се базира на неговата карактеристична способност, во неговата кристална решетка да заробува поедини супстанци (позитивно наелектризирани) кои учествуваат во создавањето на вирусните ланци. 
На тој начин вирусите не можат да се реплицираат и започнува анти вирусното дејство на зеолитот.